Winkelmandje  

Geen producten

€ 0,00 Verzendkosten
€ 0,00 btw
€ 0,00 Totaal

Prijzen zijn incl. btw

Afrekenen

    Brabant Strip Vergroot afbeelding

Brabant Strip

Daar brandt nog licht

Meer details

€ 15,95 per stuk

9789081281409

Levertijd: Binnen 24 uur verzonden

gesigneerd door Danker Jan Oreel

Klanten die dit product aangeschaft hebben kochten ook...

Maak op een leuke manier kennis van de historie van Bergen op Zoom tot Eindhoven en Den Bosch. Een avontuurlijke reis over zandgronden, langs keuterboeren, de Peel en dorpen en beekdalen.

 

De reis begint in de Romeinse tijd en laat zien hoe het leven was als een 'gewone' Brabander. Brabant in Strip is geen geschiedenisboek vol jaartallen, adelijke families en een saai verhaal. maar een historisch verantwoord overzicht van wat de mensen in dit deel van Nederland is overkomen. Dit alles vertelt uit het perspectief vanuit twee jongens die een App bouwen op hun mobieltjes.

Een greep uit de onderwerpen in de strip
Het ontstaan van de zandgronden en de venen, de Romeinen, de eerste missionarissen, het ontstaan van 's-Hertogenbosch en de Mariaverering, Jeroen Bosch, Bergen op Zoom als middeleeuwse handelsstad, het ontstaan van Breda en de tijd van de 80-jarige oorlog, de fraters van Tilburg, waarom er leer kwam in de Langstraat, Waalwijk,de bedevaarten en processies, de Sint Elisabethsvloed en de Biesbosch, Schijndel van hop naar klompen, Vincent van Gogh, de opkomende industrie, de ontwikkeling van Eindhoven en Veghel, Eerste en Tweede Wereldoorlog, operatie Market Garden en nog veel meer!

 

Voor de verzamelaar is er ook een dossierverie beschikbaar.

 • Illustrator(s): Danker Jan Oreel
 • Auteur(s): Henk Wittenberg, Danker Jan Oreel
 • Afmetingen: 10x306x215 mm
 • Aantal bladzijden: 48
 • Jaar (eerste druk): 2012
 • Huidige druk: 2
 • Kaft: Hardcover
Kwaliteit 
leeds
01-02-2013

mijn geliefde brabant

Brabant daar brandt nog licht wordt de geschiedenis van brabant in stripvorm vertelt.maarten en eefje installeren een app op hun mobiel en worden zo de geschiedenis van brabant in gezappt.van de romeinen tot aan maaskantje.zeer leuke en zeker ook informatieve strip over de geschiedenis van brabant.plus punt is zeker dat het op een niet moeilijke manier wordt vertelt en getekend de tekeningen zij vrij goed.de strip wordt wel in een brabants dialect geschreven tenminste de brabantse stripfiguren die er in voorkomen.voor mij geen probleem al ben ik het niet altijd eens met sommige woorden maar ja het ene is het andere brabantse dialect niet.neemt niet weg dat het een boeiende strip is geworden.en wat betreft abn de kenk nie nog nooit vaan geheurt.Hauwdoe.

Kwaliteit 
OttoT
27-10-2012

Kei mooi!

In Brabant Daar Brandt Nog Licht krijgen Eefje en Maarten van hun ook een app voor hun mobiele telefoons. Met de app reizen ze door Brabant en zijn geschiedenis. De hoofdrol is echter weggelegd voor de provincie. Niet alleen de heersers en beroemde bewoners van Brabant komen voorbij maar ook de bevolking en wat zij allemaal hebben gerealiseerd.

Het album barst werkelijk uit zijn voegen van de informatie maar Danker Jan Oreel en Henk Wittenberg weten in iedere pagina ook humor te stoppen, zowel in de vorm van prachtige tekeningen als in de tekst.
Uit zijn voegen barsten doen de tekeningen overigens letterlijk want veel plaatjes bieden zoveel detail en informatie dat de witrand klein is gehouden en de tekeningen treden regelmatig buiten de kaders. Alles is dan ook nog eens schitterend ingekleurd.
Of Eefje en Maarten weer veilig in het nu zullen belanden moet je zelf maar lezen maar hun reis is enorm leuk. Als niet Brabander waren overigens de dialecten prima te begrijpen en is er ook veel in zogenaamd gewoon Nederlands geschreven.

Het album is zeker een aanrader voor liefhebbers van geschiedenis, voor enthousiaste stripliefhebbers en natuurlijk voor Brabanders.

Kwaliteit 
Stuw
25-10-2012

Aanrader!!!

Het leukste geschiedenisboek van de afgelopen 50 jaar!
Historisch juist, humoristisch, educatief en soms ontroerend.
Voor elke Brabander en goed voor het onderwijs!

Schrijf uw recensie !

Schrijf uw recensie

    Brabant Strip

Brabant Strip

Daar brandt nog licht

Schrijf uw recensie

 • 100% Danker Jan100% Danker Jan
 • 14 dagen bedenktermijn14 dagen bedenktermijn
 • Slechts € 1,95 verzendkostenSlechts € 1,95 verzendkosten